AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Maria Middelares geselecteerd als finalist van de IHF Awards 2024

Isabel Verniers (stafmedewerker) en Pascal Verdonck (voorzitter raad van bestuur)
Isabel Verniers (stafmedewerker) en Pascal Verdonck (voorzitter raad van bestuur)

De International Hospital Federation (IHF) heeft de finalisten van de IHF Awards 2024 aangekondigd. Na een zorgvuldige beoordeling door de jury zijn de meest opvallende inzendingen geselecteerd. Onze organisatie maakt kans op een Ashikaga-Nikken Excellence Award voor Low-Carbon Healthcare.

De Ashikaga-Nikken Excellence Award, waarvoor wij geselecteerd werden, erkent innovatieve benaderingen die bijdragen aan duurzame gezondheidszorg, koolstofuitstoot verminderen, milieuvriendelijkheid bevorderen en het welzijn van patiënten, medewerkers en de maatschappij verbeteren.

Onze organisatie integreerde in 2022 duurzaamheid in haar strategische doelstellingen en stelde zich kandidaat voor de IHF Awards. Onder het motto ‘Vandaag zorgen voor morgen’ worden medewerkers op alle niveaus aangespoord om ecobewuste praktijken te omarmen.

Initiatieven omvatten:

  • energie-efficiënte infrastructuur
  • training en betrokkenheid van medewerkers
  • implementatie van een duurzaam reisplan (bv. woon-werkverkeer)
  • implementatie van afvalreductiestrategieën
  • overstap naar hernieuwbare energiebronnen
  • koolstofarm inkoopbeleid
  • opzetten van recyclingprogramma’s

Deze inzet voor duurzaamheid heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar verbetert ook de patiëntenzorg en bevordert een gezondere, groene gemeenschap.

Meer dan 500 inzendingen

De IHF ontving dit jaar meer dan 500 inzendingen voor zeven awards. Het selecteerde daaruit in totaal 49 finalisten. De inzendingen werden beoordeeld door een Awards Commissie, bestaande uit gezondheidszorgleiders en senior executives van over de hele wereld. De inzendingen werden beoordeeld op originaliteit en innovatie, beoogde impact, aanpassingsvermogen en schaalbaarheid, wetenschappelijke nauwkeurigheid en duidelijkheid.

Wat is IHF?

De International Hospital Federation (IHF) is een wereldwijde organisatie die ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen vertegenwoordigt. Hun doel is de kwaliteit en efficiëntie van de gezondheidszorg te verbeteren. Met de jaarlijkse IHF Awards erkennen en versterken ze werk dat de standaard, kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid van de gezondheidssector verbetert. Dit evenement stimuleert internationale kennisdeling en samenwerking.

De IHF Awards blijven een belangrijke stimulans voor innovatie en verbetering in de gezondheidszorg wereldwijd. We zijn trots op de erkenning en kijken uit naar de uitreiking van de awards op 11 september. Samen bouwen we aan een duurzamere en effectievere gezondheidszorg voor de toekomst.