Diagnose en behandeling
De dermatologen onderzoeken alle letsels zeer grondig. Afhankelijk van de aandoening volgen bijkomende onderzoeken zoals schilferanalyse, bloedonderzoek, huidbiopt. Dankzij dermoscopisch onderzoek kan de structuur van de huid meer in detail bekeken worden. Aan de hand van het klinisch beeld en deze resultaten stellen de huidartsen een diagnose die ze met jou bespreken.
Een greep uit het aanbod
Een greep uit het aanbod- Bij eczeem is het soms nodig om bepaalde tests uit te voeren. Bij allergie geven we praktische info en een lijst met te mijden producten mee.
- Bij een wijzigend letsel verrichten we, naast een gedetailleerde inspectie, een dermoscopie. Indien nodig snijden we het letsel weg, of doen we een laserbehandeling.
- Acne kan erg storen en behandeling vragen. De dermatologen pakken dit aan samen met een team verpleegkundigen. Tijdens de raadpleging staat ook een huidverzorgster ter beschikking van de patiënten om de mee-eters op correcte wijze te verwijderen.
- Psoriasis en vitiligo zijn bekende huidaandoeningen. Deze huidziekten zijn meestal duidelijk waar te nemen. Indien aangewezen kunnen we naast een plaatselijke behandeling een UVB/PUVA (licht)therapie aanbieden (of een algemene therapie met medicijnen).
- Een vervelende ingegroeide nagel verhelpen we op vrij eenvoudige wijze via een speciale techniek. Daarvoor hebben we bijzondere expertise in ons team.
- Voor de behandeling van huidkanker nemen de huidartsen geregeld deel aan multidisciplinaire oncologische bijeenkomsten (MOC) in het ziekenhuis, waar ze met andere disciplines kunnen overleggen.
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het.