Praktisch
Consultatie
ConsultatieVoor je naar de dienst nucleaire geneeskunde komt, schrijf je in aan de e-kiosk met je identiteitskaart. Neem ook eventuele verzekeringspapieren mee indien het gaat om een arbeidsongeval.
Praktische vragen
Praktische vragenVoor de meeste onderzoeken moet je niet nuchter zijn. Voor de volgende onderzoeken is het echter noodzakelijk om nuchter te komen: hartonderzoek (MIBI), maagonderzoek, onderzoek van de galwegen, en FDG PET/CT-scan. Dit wordt je meegedeeld wanneer je een afspraak maakt.
Voor hartonderzoek kan het nodig zijn dat je bepaalde medicatie moet (of niet mag) innemen, zelfs als je nuchter moet komen. De cardioloog zal je dit meedelen. Voor schildklieronderzoek en sommige zeldzame onderzoeken kan het nodig zijn de medicatie een week of langer voor het onderzoek stop te zetten. We laten je dit weten wanneer je een afspraak maakt.
Voor bepaalde onderzoeken, bv. voor skeletscintigrafie (ook vaak 'botscan' genoemd), is er een inwerktijd van meerdere uren tussen de toediening van de speurstof en de scan noodzakelijk. Bepaalde onderzoeken lopen over meerdere dagen. Je hoeft tijdens deze wachttijd meestal niet op de dienst te blijven en kan ondertussen naar huis. Het tijdstip van de scintigrafie wordt je meegedeeld, hetzij op het ogenblik van de afspraak, hetzij onmiddellijk na toediening van de tracer.
Meer informatie over de praktische aspecten van de meeste onderzoeken vind je in de brochures beschikbaar bij de verschillende soorten behandelingen (A-Z aanbod).
Aanvraagformulieren (voor artsen)
Aanvraagformulieren (voor artsen)Deze informatie is bestemd voor artsen.
Een PET-scan gaat door:
- voor patiënten van AZ Maria Middelares in PET-centrum West-Vlaanderen
- voor patiënten van AZ Sint-Vincentius Deinze in PET-centrum Marie Curie
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het.