AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Sportmedisch traject

Sportmedisch Centrum

Sportmedisch traject

Benieuwd hoe ons sportmedisch traject eruitziet? Ontdek het hier met meer informatie in de video's!

Intro

Intro

Het Sportmedisch Centrum bevindt zich in het Medisch Centrum in Gentbrugge.

Als je aankomt, meld je je aan met je elektronische identiteitskaart aan de kiosk in de inkomhal. Daarna ga je naar Wachtpunt 16 en neem je plaats in de wachtzaal.

Inspanningstest

Inspanningstest

Wil je weten of je medisch geschikt bent om te sporten en hoe het staat met je conditie? Dan neemt het team van het Sportmedisch Centrum een inspanningstest af. Dat gebeurt altijd onder medische supervisie.

Na het intakegesprek wordt er een rustcardiogram afgenomen en worden je lengte, gewicht en buikomtrek gemeten. Als je rustcardiogram normaal is, kan er een inspanningstest gebeuren op de loopband en op de fiets (je kan hiervoor ook je eigen fiets gebruiken).

De test verloopt onder constante monitoring van alle parameters die van belang zijn om je conditie en medische geschiktheid te bepalen. Na de test bespreekt de arts met jou de resultaten en krijg je het nodige (training)advies om aan de slag te gaan.

Kinesitherapie

Kinesitherapie

Blessures vinden soms hun oorsprong in een daling van je draagkracht. Dat betekent dat een onevenwicht of daling van kracht, lenigheid of functionaliteit tot een blessure kan leiden.

In het Sportmedisch Centrum brengen we door middel van screening je draagvermogen in kaart. Dat wordt vergeleken met gegevens van iemand met eenzelfde leeftijd, geslacht, bewegingsniveau en type beweging.

Na de screening volgt een uitgebreid rapport met het nodige advies om je blessuregevoeligheid te verlagen. Je krijgt het rapport via een online platform.

Podologie

Podologie

Onze podoloog verzamelt de nodige info door middel van een drukmeting, een klinisch onderzoek en een beeldanalyse. Op basis van deze info wordt er een advies geformuleerd dat je zal ondersteunen of sturen in het dagdagelijks bewegen of tijdens het sporten.

Soms zijn er podologische steunzolen nodig. Er wordt altijd een persoonlijke opvolging voorzien na de opmeting.

Voedingsadvies

Voedingsadvies

Tijdens een intakegesprek neemt de diëtist een uitgebreide voedingsanamnese af en gaat in op je leef- en eetgewoonten. Er wordt gekeken naar welke doelen of sportprestaties je wil behalen, op welke termijn en hoe je dit best kunnen realiseren. Daarnaast zal er een lichaamsanalyse uitgevoerd worden waarbij onder andere de spier- en vetmassa bepaald wordt.

Folder

Folder

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het.